Trzymasz w rękach unikatowy DIY Set do stworzenia najlepszych pankejków od Mr. Pancake u Ciebie w domu! Poniżej przeczytasz, jakie to proste.
Pokaż, jak przyrządzasz swoje pankejki i wrzuć na Instagram efekty!
Nie zapomnij oznaczyć @MrPancake – będziemy szerować wszystkie storisy, żeby pokazać światu, że mamy najlepszy #GlutenGang
Co tu mamy?
mix do zrobienia ciasta (15 pancakes!)
homemade krem White Chocolate Nuts (180g)
Candy Popcorn
oraz zestaw pomadek Smooth od NYX!
Jak to zrobić
SKŁADNIKI
Mr. Pancake® Mix, 2 jajka, 300 ml mleka, 60 ml oleju
PRZEPIS
1. Wsyp Mr. Pancake® Mix do miski i delikatnie wymieszaj 2. Dodaj jajka, mleko i olej 3. Ciasto dokładnie wymieszaj, np. trzepaczką lub miksuj do momentu, gdy całość będzie ultra smooth – zajmie to około 3-4 minuty 4. Dodaj odrobinę oleju na średnio rozgrzaną patelnię (nadmiar usuń ręcznikiem papierowym) 5. Rozlej swoje pancakes – na jednego pankejka użyj dwóch łyżek stołowych ciasta 6. Gdy na cieście pojawią się bąbelki, sprawdź czy pankejk sią przyrumienił i przerzuć go łopatką na drugą stronę 7. Smaż jeszcze chwilę, by obie części były zarumienione
MAMY TO!
Teraz wybierz najbardziej cool talerz, dodaj extrasy z naszego zestawu oraz te z domowych zapasów i przybij sobie piątkę! IT’S TIME FOR PORNFOOD!!!
WAŻNE:
Jeżeli nie dasz rady wykorzystać na raz całego ciasta, zakryj szczelnie pozostałą część i schowaj do lodówki. Niech ona też poczuje się cool. Przed ponow- nym użyciem dobrze wymieszaj. Jeśli ciasto zgęstnieje dalej jest git – dodaj trochę mleka i wymieszaj. Gotowe ciasto przetrzymuj w lodówce max 24h. Szczelnie zamknięty Mr. Pancake® Mix możesz przechowywać 14 dni od daty produkcji, pozostałe produkty najlepiej spożyć w ciągu 5 dni od daty ich produkcji, a kremy przechowywać w lodówce.