Trzymasz w rękach unikatowy DIY Set do stworzenia najlepszych pankejków od Mr. Pancake u Ciebie w domu! Poniżej przeczytasz, jakie to proste.
Pokaż, jak przyrządzasz swoje pankejki i wrzuć na Instagram efekty!
Nie zapomnij oznaczyć @MrPancake – będziemy szerować wszystkie storisy, żeby pokazać światu, że mamy najlepszy #GlutenGang
Co tu mamy?
mix do zrobienia ciasta (25 pancakes!)
homemade krem Salty Caramel (180g)
homemade krem White Chocolate Nuts (180g)
homemade krem Glitter Jelly (180g)
Red Velvet Oreo
Candy Popcorn
Sour Sprinkles
wlepy FoodX winter edition
kolorowe tatuaże xmas
Jak to zrobić
SKŁADNIKI
Mr. Pancake® Mix, 3 jajka, 600 ml mleka, 120 ml oleju
PRZEPIS
1. Wsyp Mr. Pancake® Mix do miski i delikatnie wymieszaj 2. Dodaj jajka, mleko i olej 3. Ciasto dokładnie wymieszaj, np. trzepaczką lub miksuj do momentu, gdy całość będzie ultra smooth – zajmie to około 3-4 minuty 4. Dodaj odrobinę oleju na średnio rozgrzaną patelnię (nadmiar usuń ręcznikiem papierowym) 5. Rozlej swoje pancakes – na jednego pankejka użyj dwóch łyżek stołowych ciasta 6. Gdy na cieście pojawią się bąbelki, sprawdź czy pankejk sią przyrumienił i przerzuć go łopatką na drugą stronę 7. Smaż jeszcze chwilę, by obie części były zarumienione
MAMY TO!
Teraz wybierz najbardziej cool talerz, dodaj extrasy z naszego zestawu oraz te z domowych zapasów i przybij sobie piątkę! IT’S TIME FOR PORNFOOD!!!
WAŻNE:
Jeżeli nie dasz rady wykorzystać na raz całego ciasta, zakryj szczelnie pozostałą część i schowaj do lodówki. Niech ona też poczuje się cool. Przed ponow- nym użyciem dobrze wymieszaj. Jeśli ciasto zgęstnieje dalej jest git – dodaj trochę mleka i wymieszaj. Gotowe ciasto przetrzymuj w lodówce max 24h. Szczelnie zamknięty Mr. Pancake® Mix możesz przechowywać 14 dni od daty produkcji, pozostałe produkty najlepiej spożyć w ciągu 5 dni od daty ich produkcji, a kremy przechowywać w lodówce.